Nicosia, Cyprus | Ώρες λειτουργίας: 09.00-19.00 Δευτ.-Παρ., Σάββατο: 09.00-13.00
Καλέστε μας στο +357 22 775560 / +357 96 912224

Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άντρες. Σχετίζεται με την ηλικία και μπορεί να οφείλεται σε παρενέργειες φαρμάκων ή να είναι ένα από τα συμπτώματα ενδοκρινολογικών νοσημάτων. Πολλοί άντρες ταλαιπωρούνται από αυτή την πάθηση.

Η εγχείρηση για την γυναικομαστία είναι μία από τις πιο συχνές θεραπείες που ζητούν οι άντρες.

Πριν την οποιαδήποτε επέμβαση στο ανδρικό στήθος γίνεται απαραίτητος κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος για πρόωρη διάγνωση παθήσεων που ίσως να οφείλονται για τη γυναικομαστία.

Πριν το χειρουργείο

Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται η γνωριμία του ασθενούς με τον πλαστικό του χειρουργό.

Ο Ιατρός μας αναλύει μεθοδικά τον τρόπο προσέγγισης του, ακούει τις απαιτήσεις και τους προβληματισμούς του ασθενούς.

Απαντά σε ότι απορίες υπάρχουν και εξηγεί τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να φέρει το χειρουργείο αυτό.

Μετά από προσεκτική κλινική εξέταση γίνεται ο σχεδιασμός του πλάνου επέμβασης ανάλογα με το δικό σου ξεχωριστό σωματότυπο και τις δικές σου ανάγκες.

Τελειώνοντας σου δίνει συμβουλές για το πώς θα προετοιμαστείς καλύτερα για το χειρουργείο.

Στο χειρουργείο

Η ημέρα του χειρουργείου ξεκινάει με την συνάντηση σου με τον πλαστικό χειρουργό και τον αναισθησιολόγο. Γίνεται η πρώτη προεγχειρητική φωτογράφιση και το γνωστό μαρκάρισμα στον ασθενή.

Σε γενικές γραμμές η επέμβαση γίνεται με λιποαναρρόφηση (λιπογλυπτική) του στήθους με ή χωρίς την αφαίρεση μαστικού αδένα .Σε περίπτωση αφαίρεσης αδένα γίνεται μικρή μη ορατή τομή στη θηλή.

Η επέμβαση διαρκεί από 1 έως και 2 ώρες. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι την ίδια ημέρα χωρίς να χρειάζεται εισαγωγή στην κλινική.

Μετεγχειρητικά

Ο χρόνος ανάρρωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αμέσως μετά το χειρουργείο υπάρχει ήπιο οίδημα στο στήθος που υποχωρεί τις πρώτες ημέρες. Επιστροφή στην εργασία γίνεται σε μερικές ημέρες και σε κάποιες περιπτώσεις νωρίτερα.

Τους πρώτους μήνες μετά το χειρουργείο συνιστάται ειδικό κορσέ/πιεστικός επίδεσμος όλο το εικοσιτετράωρο (προμηθεύεται από εμάς).

Στους επόμενους μήνες συνεχίζεται η χρήση του μόνο την ημέρα.

Αρχικά αποφεύγετε το σήκωμα βάρους για κάποιες εβδομάδες. Ελαφριά άσκηση ξεκινάμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Όλες οι οδηγίες για την μετεγχειρητική περίοδο όπως και αργότερα δίνονται με το φάκελο του ασθενούς στο εξιτήριο.

Η πρώτη επίσκεψη γίνεται στις 7-10 ημέρες και μετά στους 4 με 6 μήνες. Τελικός έλεγχος γίνεται αφού περάσουν 12 μήνες. Ο πλαστικός χειρουργός είναι βεβαίως διαθέσιμος για οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.

 

request a consultation

Would you like a consultation?

Θα σας καλέσουμε εμείς